SUBLIEME MINIMALE VORMTAAL

02.09 - 24.09

iCOON Hoek van Holland gaat in september op zoek naar de sublieme minimale vormtaal. 4 Weekenden lang duurt ons spektakel met kunstenaars, ontwerpers en andere performers. Heel vaak live op locatie. Als bezoeker alleen maar kijken, is eigenlijk niet mogelijk.

Sublieme vormtaal is het uitgangspunt voor een zoektocht van een maand naar de sublieme minimale vormtaal. Wat is minimaal, wat behelst die zoektocht en wat levert het op?
Geen tentoonstelling, maar eerder een spektakel van activiteiten rondom minimale vormtaal. Natuurlijk wordt er ook werk tentoongesteld. Soms een dag, weekend of langer. Er wordt werk op locatie gemaakt, installaties krijgen een plaats in de ruimte. Ze worden opgebouwd door de maker, soms samen met enthousiaste bezoekers.

Het 4e weekend

Tijdens het laatste weekend van september, op zaterdag 23 en zondag 24 september, presenteerden verschillende gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers hun sublieme vormtaal.

Met zaterdag een hoofdrol voor 
Eddy Stikkelorum wanneer hij zijn object combineerde met een live-tekening, Rupert Hartley met twee grote geschilderde grids, Studio KENN + SK met een zoektocht met licht en vormen, Studio Verbaan, aanwezig met werk én een Artist Talk rond 14.00 uur met Solange Frankort en Jordi Verbaan, Alida van Gool met 3 grote minimal photo’s en Studio Hermano met betonnen objecten.

Met zondag een hoofdrol voor
Vanessa Obinu die een workshop Experimenteren  met de Vormen van iCOON gaf, Eric Lugtigheid, zoekend in de ruimte met zijn sublieme vormtaal, Lucas Hardonk, een stille performance in de ruimte, Studio Verbaan, Studio Hermano en Ruben van der Scheer die op het dak van de bunker aan de slag ging.

Het derde weekend

Het was weer een fijn en mooi weekend. Het meest kleurrijke tot nu toe!
Het oranje van Cindy Bakker omarmde je. Het goudgeel van Winnie Teschmacher straalde je tegemoet. En het krachtige roze van Kees van de Wal zorgde voor een glimlach.
Maar er was ook zwart....
Ropp Schouten schilderde het ZWART bij iCOON, Rob Vollewens en Lydia Wieringa voegden hun eigen zwart toe. En het wit van George Meertens bracht tenslotte weer rust.

Het tweede weekend

Hier bij iCOON was het geweldig: prachtige kunst & performances in dit tweede weekend van de zoektocht naar vormtaal.

Op zaterdag zong zangeres Magda Mendes 'Silencio' met muzikant Ward Veenstra. De Zwitserse kunstenaar Yves Lappert maakte zijn installatie en Wilma Bosland haar porseleinen puzzel. Op zondag een workshop door kunstenaar Maria Gruppelaar wat eindigde met een kleurenpracht, naast de groene interventie van duo Marie_et_Bernard.
Erris Huigens (deconstructie) gaf iCOON het hele weekend de vrijheid om zelf de ruimte met zijn metalen kunstwerken te vullen. Van Simon Oud was ander werk te vinden en de kleine schat van Nicolò Baraggioli  was nog een keer te zien.
Yumiko Yoneda werd prachtig, zeker ook in combinatie met de dancing papers van Tineke Bruijnzeels en Sabine Marcelis met haar Candy Cubes maakte dit weekendspektakel compleet.

Het eerste weekend

Afgelopen weekend was het eerste spektakel weekend: we werden aangenaam verrast door het resultaat van de zoektocht van meerdere makers. Het was een combinatie van bestaand en nieuw werk.