Over iCOON

Het in 2019 gesloten veerdienst- en reddingmuseum Jan Lels wordt op dit moment verbouwd tot een kunstruimte voor minimalistische kunst en design. iCOON opent soms, middenin de verbouwing, haar deuren voor publiek, inclusief alle rafelranden die dit met zich meebrengt.Het is een unieke kans om de bunker, waarvan Ard Bezemer en Helma Vlemmings in oktober 2020 eigenaar werden, in transitie te zien.

De pilottentoonstelling 'Het landschap dat ik ken’ van beeldmaker Vivian Ammerlaan, was van september 2021 tot en met februari 2022 te bewonderen. De zinnenprikkelende beleving 'Dark Harbour - Nieuw Licht’ van Caroline Bijvoet, eind april 2022 vier dagen lang. Museum Rotterdam zette in oktober 2022 deze nieuwe buitenplaats, met het Waterwegdiorama van Gidding en bijbehorend uitkijkpunt van MVRDV definitief op de kaart.

iCOON ligt aan de Badweg 1B van Hoek van Holland. Op een prachtige plek, centraal in de duinen, tussen de Waterweg en de Noordzee: een kleinschalig museum van grote kwaliteit in wording.

copyright: icoon hoek van holland

In voorbereiding: uitkijktoren de UITzWAAI, gebaseerd op de wachttorens uit de Koude oorlog, van de Rotterdamse kunstenaar Joram Raaijmakers en gangenstelsel de DUINKAMER, gebaseerd op de dikte van de bunkermuren, van de Amsterdamse kunstenaar Krijn de Koning

copyright: icoon hoek van holland

Een film van het museum iCOON Hoek van Holland. Een aflevering uit de serie Schatten van de Hoek met films van musea in Hoek van Holland.