Marie Bernard

Marie Bernard is een samenwerking tussen ontwerper Masja van Deursen en kunstenaar Serge Game die begon in 2017. Op basis van hun afzonderlijke professionele ervaringen onderzoeken ze hun gedeelde passie voor het tactiele gebruik van kleur en materialen. Hun aanpak is zeer intuïtief en zorgt voor zowel abstracte als meer figuratieve resultaten. Meestal pakken ze een schaar en beginnen ze vellen gekleurd papier te knippen en de vormen te rangschikken zonder een vooraf bepaald plan.

Centraal staan ​​de kleine scheurtjes en imperfecte overlappingen - als direct gevolg van deze modus operandi - die de visuele spanning en fysieke aanwezigheid van de werken versterken. Deze gebreken - die aanwezig zijn in alle stukken die Marie Bernard maakt - getuigen van de analoge oorsprong van hun samenwerking, evenals van de vaste overtuiging dat intuïtie en een organische benadering moeten worden omarmd om de werken te laten resoneren.

Elke reis van papier naar multiplex is uniek omdat meerdere lagen papier worden vertaald in een driedimensionaal beeld. Marie Bernard zorgt ervoor dat alle kleuren perfect in balans zijn en dat het menselijke gebaar en de onvolkomenheden in de papieren collages zorgvuldig worden vertaald. Om een ​​hoge mate van doorschijnendheid en kleurverzadiging te bereiken, worden de afzonderlijke elementen waaruit de collage is opgebouwd, gegrond met minimaal vier lagen en daarna geverfd met minimaal drie lagen. Hoewel hun werken in oplagen van 5 tot 8 zijn gemaakt, zijn alle werken echt uniek omdat de verf voor elk afzonderlijk werk op bestelling opnieuw wordt gemengd.

De collages van Marie Bernard zijn te vinden in tal van privécollecties in Europa en de VS.

Marie Bernard