ZIT BID WERK 8 JUNI - 28 JULI

Tentoonstelling met minimalistische meubelontwerpen van Nederlandse en Europese designers van 1960 tot nu.

Bijzondere en werkelijk prachtige minimalistische meubelontwerpen zijn te zien in iCOON. De bunker voegt zijn eigen minimalistische schoonheid toe aan de stukken.

Met werk van Dom Hans van der Laan – Marc Meeuwissen – Onno Adriaanse – Piet Hein Eek – Richard Hutten – Pepijn Fabius Clovis.

1 & 2 juni

Live kunstwerk op de muren van iCOON om de komende tentoonstelling ZIT, BID, WERK een passende setting te geven.
Rotterdams kunstenaar Ropp Schouten begint met het schilderen van een minimaal lijnenplan om een ​​goede sfeer te creëren voor de minimalistische meubeltentoonstelling.
Dit weekend kan iedereen genieten van een prachtige lege bunker en Ropp Schouten in situ (tussen 12.00 en 16.00 uur).

Opening 8 juni

De tentoonstelling opent 8 juni. Dan zijn onder andere Pepijn Fabius Clovis, Onno Adriaanse, Marc Meeuwissen en Richard Hutten aanwezig om iets over hun werk te vertellen.

iCOON stelt je graag voor aan de 6 ontwerpers

Randprogramma

Op 7 juli organiseert iCOON een lezing/presentatie over leven en werk van Dom Hans van der Laan door Valentijn Carbo.
Valentijn Carbo is architectuurhistoricus bij Hendrick de Keyser monumenten. Ook zijn zij degenen die het originele meubilair van Dom Hans van der Laan ter beschikking stellen voor de tentoonstelling.

Op 27 juli staat er een performance van de Eindhovense kunstenaar Frank van Ansem. Hij ontwerpt en maakt boeken, uniek of in kleine oplage, geheel in stijl en passend bij de tentoonstelling. Het zijn bijna meer kunstwerken dan boeken. Frank van Ansem geeft deze voorstelling samen met zijn zoon Woes Doornbos.

openingstijden

Zaterdag 11.00 - 17.00 uur
Zondag 11.00 - 17.00 uur

Tickets

Entreeprijs 10 euro
Koop je tickets online of in het museum