TU HOANG danst JOHANNES LANGKAMP

Een bijzondere performance zondag 16 juli in iCOON:

Danser Tu Hoang danst Johannes Langkamp.

Prijswinnend danser / performer Tu betovert iCOON en haar bezoekers. Speciaal voor deze gelegenheid danst Tu met een minimalistisch kunstwerk van Johannes Langkamp.
Het werk van Johannes ontstaat uit verwondering. Hij onderzoekt en maakt zijn onderzoek zichtbaar. Tu laat zijn dans en dit kunstwerk speciaal voor INTERVAL samensmelten.

TU NGOC HOANG

TU NGOC HOANG (34, Vietnam)

Vietnamese Dancer/choreographer/performer bases in Rotterdam, Netherlands

Tu Hoang op instagram

Johannes Langkamp

Johannes Langkamp (1985, Laer, Duitsland) zijn werk ontstaat uit verwondering. Hij onderzoekt de wisselwerking tussen proces en resultaat, en maakt in zijn werk deze onderzoeksprocessen zichtbaar. Hij gebruikt video’s, fotografische technieken, kinetische modellen en ruimtelijke installaties.

Zijn proces is speels, open, experimenteel en getuigt van een grote waardering voor toeval. Deze kwaliteiten worden zichtbaar in een groeiende serie videoschetsen. In deze korte video’s, geïnspireerd door momenten uit het alledaagse leven wordt er vrij, zonder doel en met simpele middelen gespeeld. De video’s zijn ruw en direct en komen zonder vooropgezette bestemming tot stand. Ze dienen vaak als voedingsbodem voor verder uitgewerkte en grootschaligere artistieke producten.

Een belangrijk thema is het aftasten van de mogelijkheden en beperkingen van het medium zelf.