Namen bekend!

Open Call: MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt

Na de oproep aan kunstenaars en designers om mee te doen aan de tentoonstelling MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt kwamen er 161 reacties. En daar zaten zo ontzettend veel goede bij dat het een hele klus was voor curator Helma Vlemmings en Ralph Roelse, de oprichter van New Dutch Minimalism (@new_dutch_minimalism) om uit alle inzendingen 10 kunstenaars te kiezen. Maar dat is gelukt.

Anders Sletvold Moe (Noorwegen)
Arvid Boecker (Duitsland)
Eva Dijkstra (Nederland)
Gert de Clercq (Belgie)
James William Murray (Verenigd Koninkrijk)
Mariejon de Jong - Buijs (Zwitserland)
abcdef (Duitsland)
Nieke Lemmens (Nederland)
Oscar van der Put (België)
Sarah van der Lijn (Nederland)

Vanaf 4 april tot en met 7 april wordt de tentoonstelling MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt samen met de kunstenaars en ontwerpers ingericht. Bezoekers zijn dan al van harte welkom! Kunstenaar abcdef opent de tentoonstelling met het live maken van een werk op de voorgevel van iCOON.

iCOON is open van 11.00 tot 17.00 uur! En een kaartje kost 10 euro.

Anne Truitt

Anne Truitt (16 maart 1921 – 23 december 2004), geboren Anne Dean, was een Amerikaanse beeldhouwer uit het midden van de 20e eeuw. Ze werd eind jaren zestig bekend vanwege haar grootschalige minimalistische sculpturen, vooral na invloedrijke solotentoonstellingen in de André Emmerich Gallery in 1963 en in het Joods Museum (Manhattan) in 1966. In tegenstelling tot haar tijdgenoten maakte ze haar eigen sculpturen met de hand, waarbij ze industriële processen schuwde. Haar werk put uit beelden uit haar verleden en gaat ook over het visuele spoor van herinnering en nostalgie.