Lydia Wierenga

Lydia Wierenga is geboren in Uithuizen in 1972. Ze volgde de School voor Beeldende Kunsten in Kampen,evenals de Emily Carr University of Art and Design in Vancouver, Canada. Daarna verhuisde ze naar Arnhem, waar ze bijna 10 jaar woonde. In 2005 voltooide ze haar Bachelor of Education in Art And Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU).
Tegenwoordig woont en werkt ze in Groningen.

Lydia’s kunstpraktijk is vooral gericht op abstracte schilderijen en werken op papier, met abstracties in kleur en structuur. Ze heeft een voorkeur voor heldere kleuren en een harde confrontatie in lijnen en vormen, en is vooral geïnteresseerd in hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Gedurende het jaar 2019 schilderde Lydia Wierenga zwarte A4-tjes de hoek om bij mensen thuis door heel Nederland. In 2020 zette ze dit project voort. Via Instagram nodigde ze kunstenaars over de hele wereld uit om haar muurschildering in of op een hoek in hun eigen huis aan te brengen. Maar nu op A6 formaat; het formaat van een ansichtkaart. Al deze muurschilderingen en de betreffende kunstenaars werden door Lydia samengebracht in een boek: A6 murals worldwide.

De volgende stap was het starten van een fysieke kunstruimte: OFF HOOK. In augustus 2021 opende OFF HOOK haar deuren: een nieuw kunstenaarsinitiatief in Groningen voor hedendaagse kunst en tentoonstellingen. OFF HOOK presenteert ook zeefdrukken in kleine oplage.

OFF HOOK

Lydia Wierenega

A6 Murals