Ilse Pierard

Licht in de wereld brengen, dat is het zowel eenvoudig klinkende als ongrijpbare doel dat ik nastreef in mijn werk.
Ik kies ervoor om in de richting van het licht te kijken. Al kost het meer moeite om de mooie, vrolijke kant van het leven te zien dan de donkere. Want alles wat lelijk en pijnlijk is, heeft de neiging te overheersen.

Mijn werk is een ode aan de cel. Naar het diepste van iets. Naar de hoop en de belofte die in de kern van al het leven ligt. Zonder voorwaarden, zonder externe conditionering. Naar hoe het naar binnen keert en terugkeert naar buiten, in zijn meest kwetsbare vorm. En aan de enorme kracht die erin verborgen zit.

Mijn papierwerk vertoont een grote kleurrijkheid. Als kind staarde ik door een knikker in de zon en draaide eraan. Ik ben altijd gefascineerd geweest door licht en kleuren en hoe die twee met elkaar omgaan en met elkaar spelen. Door meerdere lagen transparante kleuren op elkaar te leggen, probeer ik krachtige, maar fragiele visuele statements te creëren. Door die fijngevoeligheid en kwetsbaarheid lijkt het werk te trillen en verandert het, afhankelijk van de positie van de kijker, voortdurend lichtjes.

Ik werk vanuit mijn intuïtie, zonder vooraf bepaalde doelen of verwachtingen, ik laat de controle los en verbind me weer met mezelf, mijn lichaam, de aarde, de bron.

Ilse Pierard