MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt

Open Call: MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt

6 april opent de tentoonstelling MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt met 10 minimalistische kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Anders Sletvold Moe (Noorwegen)
Arvid Boecker (Duitsland)
Eva Dijkstra (Nederland)
Gert de Clercq (België)
James William Murray (Verenigd Koninkrijk)
Mariejon de Jong - Buijs (Nederland, woonachtig in Zwitserland)
abcdef (Duitsland)
Nieke Lemmens (Nederland)
Oscar van der Put (België)
Sarah van der Lijn (Nederland)

Vanaf 4 april tot en met 7 april wordt de tentoonstelling MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt samen met de kunstenaars en ontwerpers ingericht. Bezoekers zijn dan al van harte welkom! Kunstenaar abcdef opent de tentoonstelling met het live maken van een werk op de voorgevel van iCOON.

iCOON is open van 11.00 tot 17.00 uur!
En een kaartje kost 10 euro.

Anne Truitt

Anne Truitt (16 maart 1921 – 23 december 2004), geboren Anne Dean, was een Amerikaanse beeldhouwer uit het midden van de 20e eeuw. Ze werd eind jaren zestig bekend vanwege haar grootschalige minimalistische sculpturen, vooral na invloedrijke solotentoonstellingen in de André Emmerich Gallery in 1963 en in het Joods Museum (Manhattan) in 1966. In tegenstelling tot haar tijdgenoten maakte ze haar eigen sculpturen met de hand, waarbij ze industriële processen schuwde. Haar werk put uit beelden uit haar verleden en gaat ook over het visuele spoor van herinnering en nostalgie.