Maand van de Sublieme, Minimale Vormtaal

September staat in het teken van sublieme, minimale vormtaal.

Geen tentoonstelling, maar eerder een spektakel rondom minimale vormtaal. Er staan wekelijks nieuwe activiteiten op de agenda. Met bijdragen van kunstenaars die al eerder in iCOON te zien waren en met nieuwe minimal artists. Met workshops, film, een picknick, installaties, live performances en nog veel meer.

Dag 1 & 2

De start van de zoektocht naar sublieme (minimale) vormtaal door steeds andere kunstenaars, ontwerpers en performers.

Kunstenaar Tineke Bruijnzeels start als eerste; zij onderzocht op IJsland de kracht van papier en wind. In iCOON start zij haar vervolgonderzoek met het bouwen van een installatie: Paper Ballet. Bezoekers zijn welkom om mee te ‘dansen’.
Ook is haar IJslandse avontuur zichtbaar in een korte film.

Kom spelen op de playground van kunstenaar Krijn de Koning.

Het werk van kunstenaar Simon Oud is al in de ruimte aanwezig. Elke keer verschijnt een nieuw deeltje van zijn zoektocht naar sublieme vormtaal. 

Kunstenaar Hella van ’t Hof demonstreert hoe zij één van haar kunstwerkjes maakt en laat zien dat ook borduurwerk ter plekke kan veranderen. Wanneer wordt het subliem?

De installatie van Karin Kortenhorst bestaat misschien uit 90 gehamerde lijnen. Misschien ook minder. Ze start haar zoektocht een paar dagen eerder. Vanwege de grote aantallen onderzoek iCOON samen met haar de mogelijkheden om haar werk hier perfect te laten passen.

Zondag is er ook nog Arnout Killian, met zijn geluidsinstallatie, Nicolo Baraggioli, met een kleine italiaanse schat en Christien Meindertsma met textiel ontwerp.

Voor kenners en liefhebbers draaien we diverse korte films over minimale kunst & design.

4 WEEKENDEN

Geen dag is hetzelfde, elk weekend is anders.
We houden iedereen wekelijks op de hoogte via onze nieuwsbrief. Ook op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief