iCOON tijdens ROTTERDAM ART WEEK

OPENING TENTOONSTELLING MET CINDY BAKKER, SIL KROL EN QUINDA VERHEUL 9 FEBRUARI 2023

Tijdens Rotterdam Art Week is iCOON een bijzondere plek waar 3 Rotterdamse kunstenaars een werk maken, ter plekke, speciaal voor iCOON en de Rotterdamse Art Week.
Curator Helma Vlemmings vroeg de jonge en getalenteerde kunstenaars Cindy Bakker, Quinda Verheul en Sil Krol een nieuw werk te maken voor iCOON. Zij maken en installeren dat live, binnen en buiten!

PROGRAMMA
Donderdag maakt Sil Krol zijn werk, vrijdag Quinda Verheul en zaterdag Cindy Bakker. Ook op de andere dagen zijn zij en andere kunstenaars & ontwerpers wisselend aanwezig.

UNIEKE COLLECTIE
Ook de andere minimalistische kunst is natuurlijk nog te zien. Waar je ook kijkt in het museum, overal is iets bijzonders te zien, werk van ruim 30 makers, uit binnen- en buitenland.

In de afgelopen maanden is er een unieke collectie ontstaan. Met werk van Floris Hovers, Jeroen Erosie, Krijn de Koning, Marieke Boon, Geert Lap, Lydia Wierenga, Vivian Ammerlaan, van de Camp & Heesterbeek, Hans Houwing, Michael Bom, George Meertens, Johan de Wit, Bela Jaffrenou, Lucas Hardonk, Guus Koenraads, Judith Bloedjes, Yumiko Yoneda, Karin Kortenhorst, Adrie Huisman, Esther Stasse, Britte Koolen, Kristel van Ballaer, Frieda Mellema, Satijn Panyigay, Ruben van der Scheer, Karin van Paassen, Rupert Hartley, Ilse Pierard, Kees Barten, Sheray of Light, Rotteveel Vermeer, de Klein & van Hoff, Vincent Zanni, Kirsten Spuijbroek, Benno Premsela, Leontien Wiehink, Wilma Bosland, Hella van ’t Hof, Marco Douma, Enzo Mari, Maria van Kesteren, Anuli Croon, Coco Benschop, Marie Bernard en Miho Bruin.

iCOON is tijdens RAW open op 9, 10, 11 en 12 februari van 10.00 tot 19.00 uur.

Quinda Verheul met één van haar werken

MUSEALE KUNSTRUIMTE
iCOON ligt in Hoek van Holland en dit stukje Rotterdam ligt ook écht in de hoek van Nederland. 30 Kilometer van het centrum van de havenstad. Neem je de moeite voor een bezoek, dan krijg je er iets bijzonders voor terug. Omsloten door de Nieuwe Waterweg en de Noordzee ligt in de duinen: iCOON, een museale kunstruimte voor moderne kunst & vormgeving. Ooit een voormalige munitiebunker en nu omgetoverd tot een minimalistische ruimte die zich uitstekend leent voor tentoonstellingen.