iCOON in het AD

iCOON stond vandaag in het Algemeen Dagblad:

Voormalig reddingmuseum Jan Lels verandert in kunstmuseum en dit is er te zien

Het in 2019 gesloten Redding- en Veerdienstmuseum Jan Lels is weer even open. De bunker in de duinen van Hoek van Holland wordt omgebouwd tot kunstruimte met de naam iCoon. Weliswaar is die klus nog niet geklaard, maar de nieuwe eigenaren zagen wel mogelijkheden om toch al een eerste expositie te houden.

Redactie Waterweg 08-10-21

Het museum werd in oktober van 2020 overgenomen door beeldend kunstenaar Helma Vlemmings en haar partner Ard Bezemer. Het Redding- en Veerdienstmuseum ging sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer open. De paar overgebleven vrijwilligers, allemaal boven de 80, waren al tijden op zoek naar opvolging en waren blij dat het stel de bunker wilde overnemen.

Zo ziet het voormalige reddingmuseum Jan Lels er nu uit: als kunstmuseum iCoon. Maar de verbouwing is nog niet klaar.

Passende kunst

Op dit moment is de verbouwing tot een kunstruimte voor minimalistische kunst en vormgeving, het iCoon, in volle gang. Maar er is nu ook al – bij Jan Lels passende – kunst te zien. Vivian Ammerlaan, die haar basis heeft in Rotterdam, exposeert er tot half november.

Het werk van Vivian Ammerlaan is er tot half november te zien.

Met als thema Het landschap dat ik ken is zij met fotografisch werk op zoek naar ‘de verbeelding van de zee’. Haar vijftig werken zijn elke vrijdag (van 14.00 tot 19.00 uur) en in het weekeinde (van 12.00 en 17.00 uur) te zien in iCOON aan de Badweg 1 in Hoek van Holland.


Lees hier het artikel op de site van het AD