Brand Keilewerf treft ook iCOON-kunstenaar Sil Krol

Brand verwoest Keilewerf

Een grote brand brak vanochtend uit en legde de hele Keilewerf in Rotterdam-West in de as. Meer dan 40 creatieve ondernemers zijn in één uur hun hele werkplaats kwijtgeraakt. In totaal hebben ze voor tonnen verloren door de brand die alles vernietigde.

Sil Krol

Kunstenaar Sil Krol is één van de getroffene van de brand. Sil maakt deel uit van de tentoonstelling INTERVAL. die nu te zien is bij iCOON. En ook bij de vorige tentoonstelling MINIM.AAL. was hij één van de kunstenaars.
Ook Sil is alles kwijt. Niet alleen zijn werkplak, maar ook zijn werken, zijn materiaal, zijn gereedschappen... Allemaal weggevaagd bij deze enorme brand.
Het enige werk dat er nog is, zijn vier werken op locatie, waarvan er twee bij iCOON staan.

Help de Keilewervers aan een nieuwe start!

Over de Keilewerf
Wat in 2014 begon als een leegstaande loods is uitgegroeid tot een broedplaats voor onder andere meubelmakers, kunstenaars, foodtruckbouwers en muzikanten. Zij hebben hun eigen werkplaats opgebouwd en zijn prachtige samenwerkingen met elkaar aangegaan. Elk jaar werd het bestaan van De Keilewerf groots gevierd met het Keilewerf festival en was iedereen welkom om kennis te maken met de ondernemers en deze prachtige plek.

Om hen te steunen is er vanuit de Keilewerf een crowdfunding gestart en hopen ze zo de ondernemers een eerste steuntje in de rug te geven. Alle opbrengsten zullen dan ook naar de Keilewervers gaan. Sommige Keilewervers hebben ook hun eigen crowdfunding opgezet, alle juiste linkjes komen/staan op de website van deze actie.

Ga naar de crowdfunding en help ook mee