Helma Vlemmings, bevlogen curator en oprichter

Helma Vlemmings is de curator en oprichter van iCOON. Haar passie voor minimalistische kunst en vormgeving deden haar dit project starten. Vlemmings: “Samen met mijn partner ben ik trotse eigenaar van iCOON Hoek van Holland. iCOON is een voormalige munitiebunker, die een herbestemming heeft gekregen en nu omgetoverd is tot museum voor minimalistische kunst.”
In 2020 werden Vlemmings en haar partner Ard Bezemer eigenaar van de voormalige munitiebunker en samen bewaren ze het monument voor de toekomst en kreeg het een nieuwe bestemming.

Helma Vlemmings en Ard Bezemer voor de ingang van iCOON

Rotterdam Art Week
Meerdere keren per jaar vinden er bijzondere evenementen plaats en zo ook in februari tijdens Rotterdam Art Week, 8 tot 12 februari 2023. Voor Art Rotterdam heeft iCOON drie kunstenaars uitgenodigd om een nieuw werk te maken voor zowel de buitenruimte als de binnenruimte. Vlemmings: “Drie getalenteerde jonge kunstenaars Quinda Verheul, Sil Krol en Cindy Bakker maken speciaal voor deze tentoonstelling een nieuw werk en zullen tijdens deze dagen ook aanwezig zijn.”

Minimalistische kunst & vormgeving te zien in iCOON

fotografie: Sabine van der Vooren