27 aug: Afsluiting met ‘Reis naar het Mekka van het minimalisme’

Met post-minimalist Cecilia Vissers

13.00-14.00 uur
Post-minimalist Cecilia Vissers neemt je mee op een persoonlijke reis naar het mekka van het minimalisme.

De Nederlandse kunstenaar Cecilia Vissers is post-minimalist. En, net als de curator van iCOON Helma Vlemmings, gefascineerd door de Amerikaanse kunstenaar Donald Judd.
Ze exposeerde haar werk in de USA: in 2023 bij Scott Miller Projects in Birmingham Alabama, USA. Ocean Path was de titel van deze laatste tentoonstelling, en in 2015 bij de galerie INDE/JACOBS in Marfa.
In de buurt van Marfa ligt Las Casas, hét domein in de woestijn van Donald Judd. Cecilia mocht zijn woon- en werkruimtes met zijn kunstcollectie bezoeken en kreeg daar een privétour.

Laatste dag

Op deze laatste dag van INTERVAL. bij iCOON neemt Cecilia ons via haar kunstwerken en haar tentoonstelling mee naar dit Mekka van het minimalisme en deelt ze foto’s en ervaringen in het domein van Donald Judd met ons.

Fan van het minimalisme? Of wil je er graag meer van weten?
Kom dan zeker langs voor deze presentatie van post-minimalist Cecilia Vissers.

Hapje & Drankje

Aansluitend op de presentatie van Cecilia Vissers is er een hapje & een drankje en sluiten we INTERVAL. af.
Ontmoet kunstenaars, andere geïnteresseerden en de minimal art die nu in iCOON hangt en staat.

Cecilia Vissers

NL 1964
Cecilia Vissers experimenteert al meer dan drie decennia met abstracte en conceptuele kunstpraktijken. Vissers werkt op verschillende manieren in metalen sculpturen, fotografie en druktechnieken. Haar werk verwijst naar de wilde landschappen van Ierland en Schotland. De sculpturen zijn praktisch vlak, fundamenteel frontaal en zijn gemaakt van dikke massieve metalen platen. De gebruikte industriële materialen en technieken, evenals haar aanpak, hebben precedenten in het constructivisme en minimalisme.

Deze reis maakt deel uit van de bijzondere performances in iCOON tijdens INTERVAL.