OPEN CALL: MINIM.AAL, denkend aan Anne Truitt

Denkend aan Anne Truitt

Anne Truitt (16 maart 1921 – 23 december 2004), geboren Anne Dean, was een Amerikaanse beeldhouwer uit het midden van de 20e eeuw.

Ze werd eind jaren zestig bekend vanwege haar grootschalige minimalistische sculpturen, vooral na invloedrijke solotentoonstellingen in de André Emmerich Gallery in 1963 en in het Joods Museum (Manhattan) in 1966. In tegenstelling tot haar tijdgenoten maakte ze haar eigen sculpturen met de hand, waarbij ze industriële processen schuwde. Haar werk put uit beelden uit haar verleden en gaat ook over het visuele spoor van herinnering en nostalgie.

DEEL UITMAKEN VAN DEZE EXPO? NEEM CONTACT OP

iCOON organiseert in april en mei een tentoonstelling van Rotterdamse, Nederlandse en Europese kunstenaars & ontwerpers die zijn geïnspireerd door de kunst (sculpturen en schilderijen) van de Amerikaanse minimalist Anne Truitt.

Ben jij een minimalistische kunstenaar of ontwerper en sluit jouw werk aan bij Anne Truitt? Wilt je deelnemen aan de OPEN CALL van iCOON, laat het ons dan vóór 29 februari weten via post@icoonhvh.nl

Helma Vlemmings, curator van museum iCOON, zal samen met de oprichter van New Dutch Minimalism Ralph Roelse de aanmeldingen beoordelen.
@new_dutch_minimalism

Renowned American artist and writer Anne Truitt reads a selection from her journal, DAYBOOK, discussing how her work takes form.