MINIM.AAL

verlangen naar Donald Judd*

Vanaf oktober start iCOON Hoek van Holland de tentoonstelling MINIM.AAL, een groeiend aantal minimalistische kunstwerken & objecten van Rotterdamse, Nederlandse en Europese kunstenaars en vormgevers.
De tentoonstelling opent met live-performance A0.

MINIM.AAL, verlangen naar Donald Judd is een nieuwe tentoonstelling in wording in iCOON. Het uitkijkpunt Doek van Holland heeft de initiële planning met ruim een maand vertraagd: we maakten met heel veel plezier ruimte voor Doek van Holland.

MINIM.AAL start met een muurschildering op de muur van iCOON. iCOON vroeg Lydia Wierenga een aftrap te maken met haar bekende 'zwart vlak'. Dit gaat gebeuren in de week van 10 oktober.

Vanaf dat moment bouwt de tentoonstelling langzaam op: de week erop wordt de tentoonstelling uitgebreid met werken van 4 andere kunstenaars. En dat gaat zo verder.
We zoeken steeds spannende combinaties. Heel veel kunstenaars en vormgevers zijn gecharmeerd van deze andere opzet. Het geeft ook de mogelijkheid om iedere kunstenaar of vormgever een eigen openingsmoment te geven, al dan niet gecombineerd met andere activiteiten.

We hopen dat dit een spannende tentoonstelling oplevert voor onze bezoekers. Zo spannend dat het niet bij een eenmalig bezoek blijft, maar dat je steeds terugkomt om de groeiende tentoonstelling te bezoeken.

* de ondertitel verwijst naar Donald Judd, kunstenaar en grootste inspiratiebron voor curator Helma Vlemmings.


maak tijdens MINIM.AAL kennis met: